l

Poppentheater Xiewel bestaat uit Yvette Baan en Maria Vermijn en de vele verschillende poppen. Verwacht niet een gewone poppenkast. Iedere voorstelling heeft zijn eigen decor waarin de 'kast' niet altijd een traditionele poppenkast is.

 

Poppentheater Xiewel speelt  verhalen waarin de toeschouwers een actieve rol kunnen spelen.

De decors van de voorstellingen zijn heel verschillend en altijd erg origineel en sfeervol. Er wordt zowel met poppen in de kast gespeeld, als voor de kast door de spelers geacteerd.

Soms verandert de poppenspeler  zelf in een poppenkast!

 

Yvette en Maria maken zelf de poppen, kleding en decors.

Maria schrijft de verhalen en Yvette verzorgt de muziek.

Anne Beek heeft de regie.

Maria Vermijn

Maria Vermijn heeft in 1983 de opleiding sociaal cultureel werk aan de Sociale Academie Rotterdam voltooid en tevens haar diploma handvaardigheid behaald. Zij heeft 20 jaar ervaring in buurt- , jeugd en jongerenwerk.

 

Momenteel doet zij projecten poppentheater op diverse scholen in Dordrecht. Als dichteres heeft Maria verschillende bundels op haar naam staan.

Yvette Baan

Yvette Baan heeft een PABO opleiding met specialisatie  Montessorionderwijs. Zij is sinds 1986 werkzaam in het onderwijs, oorspronkelijk als leerkracht in de onderbouw en middenbouw.

 

Op dit moment werkt zij als vakleerkracht muziek en dans op de Montessorischool Dordrecht. Ook is Yvette verbonden als dansdocent aan de volksdansvereniging Machar Dordrecht, waar ze internationale dans en dansexpressielessen geeft.

 

wp29fd9544_0f.jpg wpf7474f38_0f.jpg

Laatste update 08 november 2012

wp370b92a0.png
wpd9a4469c_0f.jpg